Select Page

 

Tangokat

1995 Records a song for children called ”Min kat den danser tango” from the album ”Tangokat”

 

Om Corona og tabt arbejdsfortjeneste

Kære alle i Dansk Artist Forbund, Regeringen og mine medkolleger.

Jeg fik bare lyst til at dele mine tanker i denne udfordrende tid med Corona.

Mange i det ganske land og det private erhvervsliv, specielt de små selvstændige i enkeltmandsvirksomheder, føler sig meget udsatte og presset, både på økonomien og på hvad fremtiden vil bringe, for hvordan bliver livet på den anden side af COVID-19?

Jeg tænker rigtig meget på alle mine hårdtarbejdende, innovative, omstillingsparate og vildt seje kolleger i denne svære tid, hvor mange har mistet en masse penge, og alle går en usikker tid i møde. Hvad kommer der til at ske med alle os i musikbranchen?

Der bliver talt om rigtige mange ting pt. i forhold til at finde ud af, hvordan vi kan få penge tilbage for aflyste koncerter eller bare penge i det hele taget, i denne udfordrende tid.

Et er tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med aflyste koncerter, og en kompensation for dette, men noget andet er, at der pt. ingen mulighed er for os: sangere, musikere eller bookere for den sags skyld, at booke nyt ind, da ingen af os ved, hvornår det igen er sikkert, for os alle at være samlet i større grupper igen, hvilket jo er forudsætningen for en koncert.

Lad os forestille os en dato, hvor Coronaen er ophørt, og alle igen tilbage på arbejdsmarkedet. Først der, kan vi igen gå i gang med at booke koncerter ind, for der er jo ingen vi pt. kan tage kontakt til og booke ud i fremtiden, for alt er jo lukket ned, og ydermere er det jo langt fra sikkert, at koncerterne lige ligger i nær fremtid, hvis overhovedet, for hvis økonomien har ændret sig ligeså drastisk i Danmark, som den gjorde under finanskrisen, så er musikken det første der bliver sparet væk.

Ydermere er det for så vidt fint, at flytte en koncert eller flere, hvor dette er muligt, og så vente med at få udbetalt pengene til koncerten afvikles, men det ændrer ikke på det faktum, at der ingen penge kommer ind nu, og at vi har brug for likviditet.
Hvis koncerten bliver rykket, hvad sker der så, hvis man samme dato får tilbud om en anden koncert som man jo så ikke kan tage, fordi der har man allerede et job der er flyttet? Så mister vi jo penge to gange.

For ikke at ende i den sørgelige situation, hvor der intet musikliv er tilbage på den anden side af Corona, foreslår jeg derfor, at regeringen i en overgangsperiode giver akut Borgerløn/Dagpenge til alle de artister der pt. har behov for det, så vi kan betale vores udgifter.
Derudover en midlertidig kompensation, til os der har en virksomhed. Jeg har selv en lille virksomhed, som jeg selvsagt ikke ønsker at lukke ned, for jeg elsker den overalt på jorden, den er mit livsværk, mit hjertebarn og mit økonomiske fundament.

Vi der har en lille virksomhed uden ansatte, er normalt ikke berettiget til at modtage dagpenge, for før dette er muligt, skal vi nemlig lukke vores virksomhed, sælge vores aktiver og være tre uger i karantæne.
Jeg tænker, hvilken forskel skulle det gøre, at vi lukker det hele ned? og hvor vil vi så stå, når samfundet igen åbner op?
I stedet for, at vi lige nu får en midlertidig håndsrækning og har noget at vende tilbage til.

Det er en ekstraordinær situation vi står i, den kræver ekstraordinære anderledes måder at tænke på, den kræver vi gør noget, vi aldrig har gjort før.

Til information, så har jeg klaret mig selv økonomisk siden jeg var 17, været medlem af Dansk Artist Forbund siden jeg var helt ung og kun fået dagpenge kort, da jeg var yngre i overgangen fra færdig uddannet til job. Jeg har ikke en arbejdsgiver der betaler til min pension, jeg betaler selv når jeg holder fri, det samme når jeg er syg. Jeg har i princippet ikke kostet samfundet noget.
Det ville derfor være så rart, at få noget tilbage fra samfundet, nu hvor jeg og mange andre i samme båd, har brug for det allermest.

Hvad tænker I?

Pas rigtig godt på jer derude, jeg sender en masse kærlighed <3
... Se mereSe mindre

Se opslag

Sådan startede det hele, er det ikke bare sødt. Jeg var kun fire år, da jeg fik denne “De små synger” af min lillesøster Sally, der kun var nogle få måneder gammel. Jeg elskede at synge og åbenbart også at tegne😄 se lige hvor flot forsiden er dekoreret, og så skulle du se inde i bogen😂Tænk at denne bog, skulle få så stor betydning for mit liv, tak til min elskede lillesøster Sally, mor og far 🙏❤️🎶
Ps Da jeg var fire år, gik jeg ind til min mor og far i stuen og sagde, at jeg ville være Hollywood stjerne, er det ikke vildt? Her kan man vist tale om målrettethed og livsmission😄 # taknemmelighed
... Se mereSe mindre

Se opslag

Koncert med Lisa Nilsson i går i glassalen, hun var som altid fantastisk🙏❤️👏🎶 ... Se mereSe mindre

Se opslag